Matlagningsförbud på dagis
lördag 9 februari 2008 av Anders ErkéusLokaltidningen Södermalmsnytt i Stockholm berättar i dag att det ser ut att bli slut på hemlagad mat på Södermalms dagis. Varför det? EU-regler förståss! Kommissionens omtanke om folks hälsa kan ibland synas tveksam, när man stöder diverse kemikoncerners avsättning. Men det tar man igen när man ger sej på småskaliga verksamheter utan politiskt inflytande. Vill man laga mat på dagis måste det finnas särskild personaltoalett, man får inte skala morötter och steka köttfärs och diska i samma rum, även bakning kräver ett eget rum, och naurtligtvis (?) får inte barnen vistas i köket. Institutionaliserad bacillskräck.
Så det blir att gå över till cateringmat för barnen, som på så sätt inskolas utmärkt i det storskaliga industriella konsumtionssamhälle, vars försvar EU-systemet sköter minutiöst. Och visst kan det kallas klåfingrigt. Och hur går det med hälsan?